Фото: nrcu.gov.ua

Оподаткування карткових переказів: Мінфін прокоментувало інформацію

Українці не сплачуватимуть податок 18% за банківські перекази з картки на картку. Відповідні ідеї не закладені в національну стратегію уряду.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. 

"Черговий самопроголошений експерт у звичній спробі пошуку дешевого хайпу написав у себе в Facebook, що кожне перерахування на рахунок кожної особи відповідно до затвердженої урядом Нацстратегіі доходів буде обкладатися податком 18%", — зазначив він.

За його словами, в передноворічному вакуумі економічної інформації, "новину понесли". Водночас Гетманцев закликав українців не довіряти неперевіреній інформації.

"Знаючи відповідь, сам ще раз перечитав стратегію. Передбачувано не знайшов. Але осад залишився. Ну невже ми настільки інфантильні, що маємо на другому році війни вестися на проросійське ІПСО?" — додав він.

Варто зазначити, що раніше директор економічних програм аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Анатолій Амелін заявив про те, що "Національна стратегія доходів", яка була прийнята Кабміном України 27 грудня 2023 року, передбачає стягування податків з переказів українських громадян з банківської картки на картку за ставкою 18%.

Нагадаємо, Національний банк України розширив перелік підозрілих ознак, за яких банки можуть відмовити у проведенні валютної операції

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.01.2024 18:55