Віктор Орбан. Джерело: "Радіо Свобода"

Орбан агітує припинити допуск агропродукції з України на ринок ЄС

У понеділок, 19 лютого, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив гучну заяву стосовно сільгосппродукції з України. За його словами, європейський ринок потрібно закрити для української агропродукції.

Про це повідомляє видання Magyar Nemzet.

"Проблема для європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель встановлює правила, які роблять виробництво для них дедалі дорожчим. При цьому ЄС дозволяє ввозити до Європи сільськогосподарську продукцію з країн, де такі ж правила не діють. Це означає, що українська сільгосппродукція не має бути допущена на європейський ринок", цитує Орбана керівна угорська партія "Фідес" у відповідному відео, розміщеному на сторінці у Facebook.

За словами Орбана, фермерів ніхто не слухає, вони відчувають, що відстань між ними та особами, які приймають рішення в Брюсселі, як небо від землі.

"Це неможливо. Правила потрібно змінювати", сказав прем’єр-міністр Угорщини.

Додамо, що главі угорського уряду Віктору Орбану не сподобались висловлювання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який назвав його політику не проросійською, а проугорською. За словами Орбан, Угорщина є суверенною країною і вона не потребує "печатки кошерного схвалення" іншої держави.

Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що він не вважає прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто проросійськими політиками. Він підкреслив, що позиція політиків — проугорська. За словами Кулеби, доказом цього є заява Сійярто про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, у неділю, 18 лютого, двопартійна делегація американських сенаторів прибула з офіційним візитом до столиці Угорщини Будапешту. Представники делегації мали намір закликати угорський уряд негайно схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО, проте урядовці відмовилися зустрічатися з сенаторами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 16:51