Фото: Офіс президента

Орбан із візитом прибув до Москви

У п'ятницю, 5 липня, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прилетів до Москви з офіційним візитом.

Про це повідомив речник угорського уряду Золтан Ковач.

Посадовець наголосив, що у межах візиту Орбан зустрінеться із кремлівським диктатором Володимиром Путіним, а сам візит Орбана до країни-агресорки Ковач назвав "мирною місією".

"В межах своєї мирної місії прем'єр-міністр Віктор Орбан прибув до Москви для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним", — наголосив він.

До того ж свій візит у Москву підтвердив і сам Орбан.

"Миротворча місія триває. Друга зупинка — Москва", — заявив він у дописі в соцмережі X.

Зауважимо, раніше очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявляв, що візит очільника угорського уряду Віктора Орбана до Москви пройде виключно в межах двосторонніх відносин між Угорщиною та Росією. Він візит не має відношення до головування Будапешту в Європейському Союзі.

Як відомо, 2 липня, Орбан уперше з початку повномасштабної війни в Україні приїжджав до Києва з візитом. Свій візит він пов'язав із тим, що Будапешт зараз головує в Європейському Союзі. Під час зустрічі із Зеленським обговорювали питання глобальної угоди про співпрацю між країнами. Орбан запропонував президенту України припинити вогонь перед початком мирних переговорів з Росією.

Нагадаємо, 4 липня президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg відреагував на заклики Орбана до припинення вогню. Зеленський зазначив, що на сьогодні не можна говорити про припинення вогню на полі бою, адже країна-агресорка Росія не дотримується домовленостей. Гарант додав, що для того, аби запровадити режим припинення вогню Україні необхідно розробити чіткий план.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 13:40