Віктор Орбан і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Після відвідин Києва Орбан запланував поїздку до Путіна в Москву

У п’ятницю, 5 липня, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поїде до Москви. Там він зустрінеться з диктатором Володимиром Путіним. Лише нещодавно угорський лідер перебував із візитом у Києві.

Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на власні джерела в уряді Угорщини. Журналісти дізналися, що Орбана також супроводжуватиме голова Міністерства закордонних справ Петер Сійярто, який від початку повномасштабної війни в Україні вже п'ять разів відвідував Росію.

Прес-служба прем'єр-міністра Угорщини поки що не відповіла на запит про коментар з боку "Радіо Свободи".

Як відомо, 2 липня, Орбан уперше з початку повномасштабної війни в Україні приїжджав до Києва з візитом. Свій візит він пов'язав із тим, що Будапешт зараз головує в Європейському Союзі. Під час зустрічі із Зеленським обговорювали питання глобальної угоди про співпрацю між країнами. Орбан запропонував президенту України припинити вогонь перед початком мирних переговорів з Росією.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква зазначав, що Угорщина — не єдина країна, яка виступила з такою пропозицією. Зеленський вислухав Орбана, але у відповідь заявив про "досить чітку, зрозумілу та відому" позицію України, що її "територіальна цілісність" має бути основою будь-якої мирної угоди.

Востаннє Орбан відвідував Москву у вересні 2022 року, коли віддав шану на похоронах колишнього президента СРСР Михайла Горбачова.

Нагадаємо, що представники французької політичної сили Марін Ле Пен ведуть переговори з іншими ультраправими групами в Європейському парламенті. Такі дії можуть призвести до відмови її партії від нинішньої політичної лінії та об'єднання зусиль з Віктором Орбаном з Угорщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 18:52