Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Орбан планує керувати урядом Угорщини до 2034 року

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан має намір залишатися на своїй посаді ще протягом 11 років — до 2034 року. Однак раніше він кілька разів публічно натякав, що планує бути главою уряду до 2030 року.

Про це він заявив під час виступу на зустрічі з учасниками Угорського цивільного форуму, повідомляє Telex.

Угорський прем'єр пояснив, що пандемія коронавірусу і війна Росії проти України забрали в нього чотири роки при владі. Тому він має намір бути біля керма країни до 2034 року.

Орбан зазначив, що хоча популярність його уряду останнім часом знизилася, все ж не так сильно, як в інших європейських керівних партій. Він назвав економічні труднощі головною причиною втрати популярності "Фідес", заявивши, що суспільство звикло не до цього, а до постійного економічного зростання.

Позиція Угорщини щодо війни в Україні

Угорський прем'єр нерідко виступає з антиукраїнськими заявами. Він закликав Україну до припинення війни шляхом переговорів із Росією й запевняв, що "ситуацію можна виправити лише шляхом дипломатії". Також Орбан пропонував країнам Заходу укласти угоду із диктатором Володимиром Путіним, яка не передбачатиме повернення Криму Україні та членства Києва в Північноатлантичному альянсі.

Крім цього, Віктор Орбан вимагав від України звіту щодо використання коштів, які раніше надав Європейський Союз. Він також виступив проти плану Єврокомісії щодо надання нашій державі більшої фінансової підтримки. На думку Орбана, Угорщина та Європейський Союз платять "значну ціну" за підтримку України. Він вважає, що першою помилкою Європи було глобалізувати цю війну. До того ж, за його словами, Європа змушена фінансувати багато українських потреб. На переконання глави угорського уряду, без підтримки партнерів війна одразу закінчиться, адже Україна "не існує економічно".

Угорщина від початку повномасштабної війни з РФ не надала Україні військової допомоги, а також блокує санкції Європейського союзу проти Росії. Крім того, Будапешт продовжує торгувати з РФ, а представники угорської влади відвідують Москву.

Нагадаємо, раніше Орбан заявляв, що частина Закарпаття є давньою угорською землею. Крім того, він висловив сумніви в неминучій поразці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 11.09.2023 04:27