Фото: espreso.tv

Ордер на арешт Путіна: з боку Росії почалися погрози

У Росії сприймають видачу Міжнародним кримінальним судом ордену на арешт Володимира Путіна актом агресії. Росіяни також вважають, що це рішення стосується усієї країни.

Таку заяву зробив голова Держдуми Росії В'ячеслав Володін.

Володін наголосив, що ордер на арешт Путіна стосується не тільки президента Росії, а й країни загалом.

"Будь-які нападки на президента РФ розцінюємо як агресію проти нашої країни", — заявив Володін.

За його словами, Вашингтон та Брюссель вичерпали всі можливості санкцій та недружніх дій.

"Дурість, що пролунала з Гааги, говорить про одне: у Заходу істерика.
Папірці інопланетного гаазького суду на Росію не поширюються... Зламати громадян Російської Федерації та зруйнувати економіку нашої країни їм не вдалося... Є Путін — є Росія"
, — сказав російський чиновник.

Що відомо про рішення суду в Гаазі

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною. Це сталось після рішення суду Гааги, який видав ордер на арешт лідера РФ.

Відзначимо, що у Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна. Для країни-агресора такі документи не мають жодного значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 17.03.2023 20:17