Фото: МВС

Орендував щонайменше три квартири у Львові: з'явилися деталі затримання вбивці Ірини Фаріон

У четвер, 25 липня, у Дніпрі правоохоронці затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон. Наразі є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Фаріон.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу", — йдеться у повідомленні.

Врешті, майже за тиждень після вбивства, злочинця все ж вистежили та затримали. Як наголосив Клименко, затримання вбивці було лише справою часу, адже у правоохоронців було його фото, а смарт-камери відеоспостереження ловили його всюди.

"Ідентифікація зловмисника та його затримання — кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки", — зауважив Клименко.

Він додав, що зловмисником виявився 18-річний житель Дніпра, який під час підготовки до вбивства орендував щонайменше три квартири у Львові. Проте, на думку Клименка, юнак тільки виконавець злочину, а є ще й замовник.

"Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо", — резюмував голова МВС.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нещодавно Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що у слідства з'являється більше інформації про вбивство Ірини Фаріон. Водночас, за його словами, ця справа є важким процесом.

Як зазначили джерела у правоохоронних органах "Суспільному", підготовка до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон тривала щонайменше місяць.

Нагадаємо, 21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Нещодавно з'явилась інформація, що правоохоронні органи перевіряють інформацію, яка була розповсюджена російськими ЗМІ, щодо вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Раніше відповідальність за вбивство жінки взяв на себе представник російського неонацистського руху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.07.2024 15:43