Фото ілюстративне. Джерело: СБУ

Організував катівню на окупованій Луганщині: СБУ повідомила про підозру ще одному зраднику

Служба безпеки України (СБУ) задокументувала воєнні злочини ще одного поплічника окупантів із тимчасово захопленої частини Луганщини. Це Ігор Охріменко — колишній посадовець місцевого підрозділу розформованої міліції, який підтримав повномасштабне вторгнення Росії.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Після захоплення Старобільська він пішов на співпрацю з агресором, а вже у червні 2022 року за погодження керівництва федеральної служби виконання покарань Росії його призначили очільником окупаційної тюрми. Фактично цей заклад функціонував як катівня, до якої звозили учасників руху опору в регіоні", — йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що саме Охріменко організував охорону камер і периметру російської в’язниці, в якій тримали викрадених людей. Окрім того, він особисто брав участь у численних тортурах, що відбувалися там — незаконно ув’язнених тримали довгий час без їжі та води, а також імітували їхній розстріл. Таким чином Охріменко "вибивав" згоду потерпілих на співпрацю з окупантами.

Згодом його призначили очільником іншого окупаційного "СІЗО" у тимчасово захопленому Луганську, де він продовжував брати участь у репресіях проти місцевих мешканців.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Охріменку про підозру за статтею Кримінального кодексу України про жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

"Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи, щоби його знайти та покарати", — підсумували в СБУ.

Колаборант із Луганщини

Джерело: СБУ

Нагадаємо, що декілька днів тому працівники Служби безпеки України викрили агентурну групу ФСБ Росії, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на Одещині. Серед іншого, фігуранти зливали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури, удари по яких мали частково зупинити рухи потягів у регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 18:53