Фото: росЗМІ

СБУ оголосила підозру поплічниці Путіна Матвієнко, яка санкціонувала війну проти України

Служба безпеки України повідомила про підозру соратниці російського диктатора Володимира Путіна, голові Ради Федерації Федеральних зборів РФ Валентині Матвієнко. Вона санкціонувала війну РФ проти України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як встановило слідство, Матвієнко підписала рішення верхньої палати російського парламенту про введення військ країни-агресора на територію нашої держави. Крім того, посадовиця погодила ратифікацію угод щодо так званого "приєднання" тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу РФ.

"Наразі встановлено, що Матвієнко координує поширення кремлівського режиму на цих територіях України під виглядом їхньої інтеграції в "законодавче поле" Росії", — зазначили в СБУ.

Крім того, поплічниця кремлівського диктатора продовжує публічно поширювати фейки про Сили оборони України та ситуацію на фронті. До того ж вона заперечує існування України як суверенної держави і закликає до її повного захоплення.

"Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки проти нашої держави", — йдеться у повідомленні.

На підставі нових доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Матвієнко про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Раніше Матвієнко отримала заочну підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України. Серед яких – підбурення до розв’язання та ведення агресивної війни. Оскільки зловмисниця перебуває на території РФ, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Нагадаємо, військова контррозвідка Служби безпеки України затримала колаборанта, який співпрацював з армією країни-агресорки під час окупації Херсона. Зокрема, він був охоронцем рашистської катівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.05.2024 16:43