Падіння бомбардувальника. Джерело: РосЗМІ

Падіння бомбардувальника в Росії: з’явилися кадри з місця події (фото, відео)

Російський фронтовий бомбардувальник Су-34 розбився у Воронезькій області під час тренувального польоту.

Інформацію про це підтвердило Міністерство оборони РФ.

Літак з бортовим номером "05 червоний" впав у полі в Каширському районі Воронезької області неподалік від населеного пункту Колодезний. Екіпаж у складі двох людей встиг катапультуватися та вижив.

Як повідомляють пов’язані з російською військовою авіацією медіа, інцидент трапився під час навчально-тренувального польоту. Відповідно, на борту не було боєкомплекту. Попередньою версією аварії бомбардувальника розглядається несправність передньої стійки шасі літака.

На місці аварії Су-34 досі пожежа, а в полі розкидані уламки літака, що ще димляться. Очевидці діляться відповідними кадрами.

Що відомо про винищувачі Су-34

Сучасні Су-34 розробляли з метою надання можливості повітряним силам завдавати точкових авіаційних ударів по цілях наземного базування, а також ураження повітряних цілей. Принциповою відмінністю від попередніх моделей радянських літаків була зміна входу в кабіну екіпажу, що відбувається у ніші опорної передньої частини шасі. Також до технічних характеристик Су-34 додали дозаправлення літака в повітрі, що дає можливість виконувати політ на дальність близько 4000 км.

Екіпаж винищувача Су-34 складається із двох осіб. Літак озброєний гарматою 30 мм калібру і має 12 точок для несення бойового навантаження, що вагою не повинно перевищувати 8 тонн. У системі радіолокації залучена можливість розпізнавання мети на відстані до 75 000 метрів. Одним з основних технічних показників винищувачів є швидкість польоту, тому у російського Су-34 швидкість сягає 1900 км/год. Вага Су-34 у порожньому стані становить 22 500 кілограмів.

Нагадаємо, 12 вересня на території Російської Федерації впав бомбардувальник Су-24. На борту були два члени екіпажу. Бомбардувальник зазнав катастрофи у Волгоградській області. За попередніми даними, військовий літак впав у Калачівському районі за п'ять кілометрів від хутора Лошки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.09.2023 13:47