Скріншот з відео

Падіння літака Ту-22 в Росії: операцію реалізували Повітряні сили та ГУР

У ніч на 19 квітня у Ставропольському краї Російської Федерації був збитий літак стратегічної авіації Ту-22М3. Це була операція Повітряних сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Про це повідомив у Telegram командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Він наголосив, що Сили оборони вперше знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який є носієм крилатих ракет Х-22. Саме цими ракетами російські терористи б’ють по мирних українських містах.

"Під час сьогоднішньої атаки уперше знищено дві такі ракети. Україні потрібно більше засобів, більше ракет, аби краще захистити від російського тероризму прифронтові території", — йдеться у повідомленні Олещука.

Військовий також висловив подяку всім, хто сьогодні забезпечив цей результат.

Що відомо про ТУ-22

Літак Ту-22

Фото:Вікіпедія

Радянський дальній надзвуковий стратегічний бомбардувальник конструкції КБ Туполєва, призначався для заміни бомбардувальника Ту-16. Літак будували серійно з 1959 до 1969 року як бомбардувальник, ракетоносець, розвідник та постановник перешкод. Надалі ударні варіанти Ту-22 були повністю замінені на різні серії Ту-22М. Водночас Ту-22 у ролі розвідників і постановників перешкод експлуатували до початку 1990-х років. Міноборони РФ покладає на Ту-22М3 великі сподівання, роблячи ставку на ракети класу Х-32 та "Кинджал"

Масивний літак, вагою від 42 до 54 тисяч кілограмів (залежить від комплектації та об’єму палива), розвиває швидкість близько 4,5 Маха під час польоту на висоті близько 12 кілометрів на дальність близько тисячу кілометрів. Літак може досягати максимальної швидкості 1 800 км/год, проте в реальних умовах не використовує такі швидкості.

Нагадаємо, у серпні 2023 року російські пропагандисти заявили, що дрон-камікадзе впав на території аеродрому "Шайківка" в Кіровському районіНа місці падіння утворилася воронка після вибуху і пожежа, але вогонь вдалося загасити без залучення співробітників міністерства надзвичайних ситуацій. Внаслідок атаки безпілотника на аеродромі "Шайківка" пошкоджено два російські бомбардувальники. За даними ЗМІ атаку влаштували диверсанти ГУР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 09:19