Фото: Ukrainian World Congress

Папа Франциск вжив лайку під час обговорення гомосексуалістів, — The Guardian

Під час дискусії з єпископами щодо прийняття чоловіків-гомосексуалістів у семінарії Папа Римський Франциск нібито використав образливі слова. При цьому глава Ватикану міг не розуміти повного контексту італійського слова, яке вжив під час дискусії.

Про це повідомляє The Guardian.

Як повідомили кілька італійських газет, Папа Франциск нібито використав образливі образи під час дискусії з єпископами щодо допуску гомосексуальних чоловіків у семінарії. Стверджується, що 87-річний понтифік зробив це зауваження під час закритої зустрічі з єпископами в Римі минулого тижня, де, як повідомляється, вони обговорювали, чи варто приймати гомосексуалістів до католицьких семінарій, де готують священників. За попередніми даними, конференція італійських єпископів вже деякий час розмірковує над цим питанням.

Під час дискусії, коли один із єпископів запитав Франциска, що йому робити, Папа, як повідомляється, повторив своє заперечення проти прийняття гомосексуалістів, заявивши, що, хоч важливо прийняти всіх, цілком імовірно, що гей може ризикнути вести подвійне життя. Потім він нібито додав, що в деяких семінаріях вже надто багато "frociaggine" — вульгарне італійське слово, яке приблизно перекладається як "педик".

Вперше про цю історію повідомив сайт політичних пліток Dagospia, а потім її висвітлили італійські щоденні газети La Repubblica та Corriere della Sera, а також інформаційне агентство Adnkronos.

La Repubblica, Corriere та Adnkronos цитують неназваних єпископів, які заявили, що понтифік сприйняв цей принизливий термін як "жарт", і що оточення було здивоване та спантеличене такою образою. Один єпископ розповів Corriere della Sera, що понтифік, можливо, не знав, що цей термін є образливим.

Раніше Папа Римський Франциск визнав 15-річного підлітка Карло Акутіса, який помер від лейкемії у 2006 році, святим. Консисторія відбудеться "найближчим часом".

Нагадаємо, 15 травня Папа Франциск завершив свою зустріч з паломниками закликами молитися за народи, які страждають від війни. У своїй промові він згадав про Україну. Також 25 квітня Папа Римський Франциск знову згадав Україну в контексті війни. Понтифік закликав до миру у всьому світі та заявив, що через війну українські діти розучилися посміхатися. На тлі війн, що тривають в усьому світі, Папа закликав країни до миру та додав, що "досягнутий мир кращий, ніж нескінченна війна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2024 06:51