Фото: Ukrainian World Congress

Папа Франциск закликав країни, що воюють, укласти перемир’я на час Олімпіади

Папа Римський Франциск закликав держави, які перебувають у стані війни, укласти перемир’я на час Олімпійських ігор в Парижі. З відповідною промовою глава Ватикану виступив під час молитви "Ангел Господній" на площі Святого Петра.

Про це повідомляє Vatican News.

Папа Франциск, зокрема висловив побажання, щоб майбутні Олімпійські та Паралімпійські ігри надали можливість встановити перемир'я у війнах, що продовжуються, і щоб спортсмени стали посланцями миру. Також Папа Римський 21 липня висловив сподівання, що Олімпійські та Паралімпійські ігри в Парижі нададуть країнам, що воюють, можливість виявити повагу до давньогрецької традиції та укласти перемир'я на час проведення Ігор.

"Згідно з давньою традицією, нехай Олімпіада стане можливістю встановити перемир'я у війнах, продемонструвавши щире прагнення миру. Згідно з давньою традицією, нехай Олімпіада стане можливістю встановити перемир'я у війнах, продемонструвавши щире прагнення миру", — сказав він.

Він нагадав, що цього тижня розпочнуться Олімпійські ігри в Парижі, а потім Паралімпійські ігри, і зазначив, що "спорт також має велику соціальну силу, здатну мирно об'єднувати людей з різних культур".

"Я сподіваюся, що ця подія стане знаком інклюзивного миру, який ми хочемо побудувати, і що спортсмени, з їх спортивним досвідом, зможуть стати посланцями світу та цінними прикладами для молоді", — заявив Папа Франциск.

Нагадаємо, у березні Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Як відомо, Олімпіада-2024 відбудеться у Франції з 26 липня по 11 серпня. Україну представлятиме найменша кількість спортсменів в історії на Олімпійських іграх. Перед цим антирекорд зафіксували в Токіо 2021 року (155 атлетів). Найбільше представництво Україна матиме у легкій атлетиці — 25 спортсменів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.07.2024 21:39