Фото: ВРУ

Парламент викликав Кубракова та Найєма на засідання: чому вони не з'явилися

У четвер, 11 квітня, Верховна Рада викликала до сесійної зали парламенту міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Про це повідомив народний депутат України від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Парламент викликав Кубракова та Наєма на засідання. Питання захисту критичної інфраструктури", — зауважив політик.

За його словами, дану ініціативу підтримали 233 народні депутати. Виступи міністрів мали відбутися о 13:00, але посадовці не з'явилися до сесійної зали. Водночас, основна причина відсутності посадовців у ВР — відрядження.

"Головуючий оголосив, що Кубракова та Найєма не буде, бо вони у відрядженні", — наголосив Железняк.

Коли тепер відбудуться виступи Найєма та Кубракова у Раді, поки не відомо.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада України в цілому прийняла законопроект про мобілізацію. Документ підтримали 283 народних депутати.

Водночас поправка, в якій була норма виключення з документу можливість демобілізації військових через 36 місяців, пройшла лише 227 голосів. Відтак, це положення вилучено повністю з закону. "Проти" проголосував 21 парламентар, ще 15 — утрималися, 82 — не голосували.

Крім того, 11 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову про доплати військовослужбовцям, які перебувають "на нулі", у 70 тисяч гривень на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 14:26