Віктор Орбан. Джерело: "Радіо Свобода"

Партія Орбана влаштувала провокацію проти президентки Єврокомісії фон дер Ляєн

В Угорщині партія влади "Фідес", яку очолює прем’єр-міністр Віктор Орбан, встановила провокативні білборди в різних містах країни. Вони спрямовані проти президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що на них фон дер Ляєн зображена разом із Алексом Соросом — сином ліберального фінансиста угорського походження Джорджа Сороса, який є постійним опонентом партії Орбана. На білбордах також розміщене гасло: "Не танцюймо під їхню дудку"


У Європейській комісії вже відреагували на провокацію угорської влади.

"Я показав фото президенту. Вона й бровою не повела… абсолютно байдуже. Давайте прояснимо: ми знаємо, що це не вперше, можливо, не востаннє, у нас є справи. У нас є кризи, якими потрібно керувати, у нас є політика, яку потрібно впроваджувати, Угорщина є частиною Європейського Союзу... Вона сидить за столом переговорів", — сказав речник Єврокомісії Ерік Мамер.

Зазначимо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пообіцяв зірвати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Він переконує, що Україна не готова до переговорів про вступ до Європейського Союзу. Саме тому, за його словами, в ЄС найближчими місяцями відбудуться "серйозні політичні баталії".

Відомо, що Угорщина виступала проти багатьох ініціатив Євросоюзу щодо підтримки України для відсічі агресії Москви й отримує більшу частину сирої нафти та газу з Росії. Угорщина розвиває тісніші зв'язки з Росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається як ключовий потенційний противник рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу, що вимагатиме одностайної підтримки 27 членів блоку.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв членство його країни в Європейському Союзі із більш ніж 40 роками радянської окупації. Зокрема, він звинуватив ЄС у нібито прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, відкидають угорці.

Нагадаємо, 17 жовтня у Пекіні відбулася зустріч Віктора Орбана з президентом Росії Володимиром Путіним. На ній він назвав війну в Україні "військовою операцією"

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.11.2023 23:59