Фото: росЗМІ

У стилі російської пропаганди: як Орбан назвав війну в Україні під час розмови з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час розмови з російським диктатором Володимиром Путіним назвав війну в Україні "військовою операцією".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Фрагмент розмови Орбана з Путіним оприлюднило пропагандистське агентство "РИА Новости". На відео Орбан нібито каже про "воєнну операцію". Водночас тихо, але на фоні чутно фразу katona műveletek — "військова операція".

Своєю чергою депутат угорського парламенту Мартон Томпош, який є одним із засновників представленого в парламенті опозиційного руху Momentum, вже встиг відреагувати на слова Орбана.

"Ні, Вікторе. Те, що відбувається в Україні — це не "спеціальна військова операція", це війна. Війна, в якій борються угорці із Закарпаття. Ганьба!" — сказав він.

Як відомо, Угорщина виступала проти багатьох ініціатив Євросоюзу щодо підтримки України для відсічі агресії Москви й отримує більшу частину сирої нафти та газу з Росії. Угорщина розвиває тісніші зв'язки з Росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається як ключовий потенційний противник рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу, що вимагатиме одностайної підтримки 27 членів блоку.

Востаннє Путін і Орбан розмовляли віч-на-віч 1 лютого 2022 року під час багатогодинної зустрічі в Москві, рівно за три тижні до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін 17 жовтня прибув до Китаю. Він бере участь у форумі "Високоякісне будівництво "Одного поясу, одного шляху", спільне досягнення загального розвитку та процвітання". У середу відбудеться офіційна церемонія його відкриття, на якій із промовою виступить Сі Цзіньпін. Також пройде низка форумів на високому рівні та тематичних форумів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 22:20