Фото: Офіс президента

Партія Сунака зазнала поразки на парламентських виборах у Британії

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня.

Про це повідомляє Sky News.

Сунак зауважив, що тепер новим прем'єр-міністром Британії стане лідер Лейбористської партії Кір Стармер. 

"Лейбористська партія перемогла на цих загальних виборах, і я подзвонив серу Кіру Стармеру, щоб привітати його з перемогою... Сьогодні влада буде переходити з рук у руки мирно й упорядковано, за доброї волі усіх сторін. Це те, що має вселити в нас упевненість у стабільності та майбутньому нашої країни", — сказав Сунак.

Стармер обійме посаду прем'єра вже сьогодні після аудієнції в короля. Згідно з офіційним підрахунком голосів, лейбористи отримують 328 місць у Палаті громад — це вже перевищує мінімальну більшість у 326 мандатів.

Сам Стармер наголосив, що на цих виборах країна проголосувала за зміни і настав час для його партії їх втілити.

"Я не обіцяю, що буде легко...Але навіть коли буде важко — а буде важко — пам'ятайте сьогодні і завжди, заради чого все це робиться", — наголосив майбутній прем'єр Британії.

Нагадаємо, у Франції 30 червня розпочався перший тур дострокових парламентських виборів. Раніше президент країни Еммануель Макрон розпустив Національні збори після поразки на виборах до Європарламенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.07.2024 09:39