Фото: twitter.com / RishiSunak

Прем’єр Британії Сунак сьогодні відвідає Київ: чого очікувати від візиту

У п'ятницю, 12 січня, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибуде до Києва. Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Очікується, що Велика Британія оголосить про збільшення військової допомоги Україні в наступному фінансовому році.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

"Прем’єр відвідає Київ сьогодні (12 січня, ред.), щоб оголосити новий великий пакет підтримки й підтвердити тісне партнерство Британії та України", йдеться у повідомленні.

Планується, що Ріші Сунак оголосить про новий пакет військової допомоги, гарантій безпеки та гуманітарної підтримки. Напередодні він підтвердив, що Велика Британія надасть Україні 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги (понад 30 мільярдів доларів) у 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

Зазначається, що фінансування допоможе забезпечити перемогу України на полі бою, зокрема в таких критично важливих сферах, як ракети дальнього радіуса дії, протиповітряна оборона, артилерійські боєприпаси та безпека морського судноплавства.

Також анонсується підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки, яка  передбачає обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку й оборонно-промислове співробітництво.

Нагадаємо, у ніч на 12 січня Сполучені Штати Америки та Велика Британія розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Було завдано авіаударів по об'єктах, пов'язаних з цим терористичним угрупуванням. Інформацію про це підтвердили президент США Джо Байден та прем'єр Британії Ріші Сунак. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 10:28