Фото: скріншот

Паша "Мерседес" анонсував "штурм Лаври" (відео)

Колишній намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь) анонсував "штурм Лаври".

Так званий "штурм", за його словами, має розпочатися 31 березня о 17:00.

"Нам стало відомо, що о 17 годині хочуть зробити розбійний напад на Лавру. Наші люди підслухали "молодчиків", які готують до цих подій. Я сподіваюся, що цього нічого не буде", — заявив Паша Мерседес.

При цьому митрополит додав, що всі священники УПЦ МП в Україні сьогодні живуть, як на "пороховій бочці".

"Просимо наших воїнів, захисників, поліцію, нехай Господь береже їх для нас. Хай Божа матір засоромить їх та розрушить їхній домисел", — видав Лебідь.

Зауважимо, відранку на території Лаври зібралося чимало людей — це як прихильники УПЦ МП, так і активісти, які вимагають позбутися філії РПЦ в Україні. Самі активісти кажуть, що прийшли до Лаври не заради дискусій, а щоб висловити свою думку. Серед прихильників УПЦ МП переважно люди середнього та літнього віку, тоді як активісти у більшості — молоді люди.

Нагадаємо, представники УПЦ МП досі ігнорують рішення Мінкульту і не залишили територію Києво-Печерської Лаври. Ченці й віряни намагаються блокувати роботу ревізійної комісії.

Напередодні Господарський суд Києва відхилив позов УПЦ МП до заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним припинення договору оренди.

30 березня митрополит УПЦ МП Павло ("Паша Мерседес") погрожував президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.03.2023 16:58