Фото: Духовний фронт України

ПЦУ планує перейти на новий календар: чи обов'язково його дотримуватися

У середу, 24 травня, відбудеться Архієрейський собор Православної церкви України, де розглядатимуть питання переходу на новий, Новоюліанський календар. Найімовірніше, це рішення ухвалять більшістю голосів.

Про це повідомив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) в ефірі телемарафону.

Ієрархи розглядають можливість переходу на Новоюліанський календар, який майже повністю збігається з Григоріанським. Варто зазначити, що Новоюліанським календарем користується більшість православних церков: Константинопольська, Грецька, Румунська, Польська. Натомість юліанським календарем послуговуються Російська, Грузинська, Єрусалимська та Сербська православні церкви.

"Це питання буде винесено на обговорення Архієрейського собору, який відбуватиметься у Трапезному храмі в Києво-Печерській Лаврі. Будуть присутні всі єпископи, які проводили на місцях обговорення цього питання зі своєю паствою — священниками, вірянами", — сказав митрополит.

Окрім того, він запевнив, що на недавньому засіданні синоду більшість єпископів підтримали рішення щодо переходу на новий календар. Тому й варто очікувати, що невдовзі ПЦУ розпочне перехід на Новоюліанський календар.

Суспільство, 24.05.2023 12:38