Ллойд Остін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Пентагон вперше підтвердив перебування військ КНДР у Росії

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін підтвердив, що військовослужбовці Північної Кореї прибули до країни-агресорки Росії. Пентагон має відповідні докази.

Про це повідомляє The Washington Post. Таку заяву очільник Пентагона зробив на зустрічі з журналістами в Римі. 

"Наші аналітики спостерігати за цим. Тепер ми бачимо докази того, що є північнокорейські війська, які вирушили до Росії", — сказав Остін.

Він наголосив, що наразі США намагаються визначити мету розгортання військ КНДР у Росії.

"Що саме вони роблять, ще невідомо. Але, так, є докази того, що в Росії є війська КНДР. Якщо вони є співучасниками війни, якщо вони мають намір брати участь у цій війні від імені Росії, це дуже, дуже серйозна проблема", — додав він.

Водночас Остін зауважив, що поки незрозуміло, що саме Північна Корея отримає від розгортання своїх військ у РФ, але це свідчить про значні слабкості у військовій спроможності Росії на фронті в Україні.

"Це свідчить про те, що він (російський дикт оратор Володимир Путін, — ред.) може мати ще більше проблем, ніж більшість людей уявляють", — сказав Остін.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна володіє інформацією про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї. Вони можуть налічувати навіть дві бригади по шість тисяч людей.

Водночас Буданов зазначав, що перші північнокорейські війська прибудуть до російської Курської області вже 23 жовтня, аби допомогти захистити її від вторгнення України.

Крім того, видання Reuters, посилаючись на дані розвідки Південної Кореї, 23 жовтня заявило, що Північна Корея відправила до Росії ще 1500 своїх солдатів. Відтак, наразі загальна чисельність військ КНДР, які перебувають на території країни-агресорки, вже досягла 3000.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 14:27