Фото: сайт президента

Переговори про членство з Євросоюзом: Зеленський поділився планами на вересень (відео)

У середу ввечері, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський виступив з черговим відеозверненням. Він, зокрема, поділився планами на вересень.

Відповідне відео з'явилось у Telegram Зеленського. За словами глави держави, влада дуже активно готується до перемовин та зустрічей, які заплановані на наступний місяць. 

"Провів наради з міжнародниками, із нашими послами у відповідних країнах. Чітко бачимо, з якими лідерами маємо зустрітись та переговорити, а також які результати маємо принести Україні", — сказав президент.

Зеленський також наголосив, що відбулась велика нарада з представниками парламенту, з урядовцями, нашими міжнародниками щодо нашої готовності до відкриття переговорів про членство з Євросоюзом. 

"Виконання рекомендацій. Необхідні законопроекти, які вже підготовлені та за які потрібно проголосувати в парламенті. 226 голосів за кожне рішення для України в Євросоюзі — це обовʼязок", — додав президент України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час прес-конференції з французьким колегою у Парижі заявив, що Україна прагне почати переговори щодо вступу до Європейського Союзу до кінця 2023 року. Наша держава разом із Францією активно обговорюють таку інтеграцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.08.2023 22:41