Фото: МЗС

Вступ України до Євросоюзу: Кулеба у Парижі анонсував важливі переговори

Україна прагне почати переговори щодо вступу до Європейського Союзу до кінця 2023 року. Наша держава разом із Францією активно обговорюють таку інтеграцію.

Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час прес-конференції з французьким колегою у Парижі.

"Ми проговорили шлях, який має пройти Європейський Союз та Україна до кінця цього року для того, щоб відкрити переговори про членство України в Європейському Союзі. Я окремо подякував Франції за те, що президент Макрон був з перших лідерів, які серйозно почали просувати тему надання Україні статусу кандидата на членство", — сказав глава МЗС.

Міністр також наголосив, що Україна вже провела низку реформ, які поставив перед нею для вступу в ЄС. За словами Кулеби, Євросоюз також зробив певні кроки. 

Водночас у Парижі Кулеба також обговорив майбутній вступ України до Північноатлантичного альянсу.

"У контексті останнього саміту НАТО у Вільнюсі ми говоримо про подальші кроки, адже очевидно, що без України як члена ЄС та НАТО, Європа не буде безпечним місцем для життя", — додав очільник МЗС.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із делегацією об'єднання парламентаріїв держав-членів Європейського Союзу шлях України до НАТО. Українська сторона сподівається отримати кінцеву відповідь щодо цього питання до Вашингтонського саміту НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.08.2023 17:22