На фото: Андрій Пишний. Джерело: НБУ

Переказ грошей в Україні буде миттєвим: у Нацбанку розповіли, коли чекати на нововведення

У Національному банку України працюють над вдосконаленням Системи електронних платежів (СЕП), яка прискорює переказ грошей. У 2025 році миттєві платежі проводитимуться протягом 10 секунд. 

Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний. 

"Це одна із складових подальшої трансформації фінансового ринку України", — написав він у Telegram.

За його словами, роботу над впровадженням миттєвих платежів на основі СЕП НБУ планують завершити до кінця першого кварталу 2025 року.

"Приємно чути, що колеги з Visa відзначають наші успіхи у впроваджені платіжних інновацій, зокрема здійснення абсолютно безшовного переходу до роботи СЕП нового покоління в режимі 24/7", — наголосив Пишний.

Він також переконаний, що Україна має потужний потенціал у реалізації інноваційних проектів.

"Ми заохочуємо учасників платіжного ринку ділитися пропозиціями, виявляти ініціативи, що сприятимуть цифровізації платіжних послуг, безпеці платіжних операцій", — наголосив голова Нацбанку.

Вато додати, що нове покоління Системи електронних платежів Національного банку України (СЕП) запрацювало з 1 квітня 2023 року.

Нагадаємо, раніше Національний банк України впровадив суттєві зміни в системі BankID. Йдеться про стандартизовані набори даних та диференційовані міжабонентські тарифи. За даними регулятора, упровадження стандартизованих наборів даних сприяє посиленню захисту даних, що передаються через BankID. Тепер банк-ідентифікатор передає установі лише той обсяг персональних даних свого клієнта, що є мінімально необхідним для надання послуги. Раніше ідентифікаційні дані користувача передавалися через систему єдиним набором.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.01.2024 01:46