Фото: Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента

"Перемовини України та РФ за спиною Зеленського": росіяни ширять мережею брехню американського журналіста

Американський журналіст Сеймур Херш розповсюджує неправдиву інформацію про те, що Російська Федерація та Україна почали таємні перемовини за спиною президента Володимира Зеленського. Його неодноразово підловлювали на поширенні антиукраїнських фейків.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

У Spravdi спростували інформацію про те, що "Росія та Україна таємно ведуть мирні перемовини по лінії вищого військового керівництва. Їх діалог набирає обертів, попри заперечення Зеленського". Відповідні наративи розповсюджують російські Telegram-канали з посиланням на американського журналіста Сеймура Херша.

Інфографіка Spravdi

Якій інформації можна довіряти

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки процитував міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, який спростовує фейкову інформацію: "Керівництво України не бачить підстав для можливості переговорів з РФ, про жодні таємні перемовини не йдеться".

"Росія має піти геть з України. Доки цього не станеться, доки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори", — додав глава українського МЗС.

До слова, додають у Spravdi, що Сеймера Херша неодноразово підловлювали на поширенні конспірологічних теорій і антиукраїнських та проросійських фейків.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має наміру вести переговори з державою-агресоркою Росією.

Нагадаємо, Михайло Подоляк також заявляв, що на поточному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу та проводити "м'ясні штурми" на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 17:59