Фото: Генштаб ЗСУ

Які цілі Росії у війні на 2024 рік: дані розвідки

У 2024 році Російська Федерація намагатиметься вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Також окупанти ставлять собі за мету втримати вже захоплені землі.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише "РБК-Україна". За його словами, росіяни намагатимуться знищити протиповітряну оборону, авіацію та об'єкти оборонно-промислового комплексу нашої держави.

"Будемо відштовхуватися від того, які стратегічні цілі ставить для себе Російська Федерація. Те, що вони намагалися зробити й досягти від початку так званої "спеціальної військової операції", не досягнуто. Відповідно, одна зі стратегічних цілей, що залишається у Москви — це вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей", — наголосив Скібіцький.

Також представник розвідки підкреслив, що росіяни планують втримати захоплені території, які зараз перебувають під тимчасовою окупацією, а саме Херсонську, Запорізьку і частину Харківської області. Про це йдеться у документах, які є у розпорядженні української розвідки.

"Ще однією з пріоритетних цілей вони для себе визначили знищення нашої системи ППО, нашої авіації, наших об'єктів оборонно-промислового комплексу, щоб не допустити нарощування нашого виробництва і посилення спроможностей Збройних сил. Це ті завдання, які на сьогодні собі ставить Російська Федерація на цей рік", — додав Вадим Скібіцький.

Раніше Bild повідомляв, що збройні сили Німеччини готуються до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг НАТО. Напад може відбутись у лютому цього року

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 13:19