Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

НАТО готується до удару Росії на східний фланг Альянсу, — Bild

Збройні сили Німеччини готуються до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг НАТО. Напад може відбутись у лютому цього року.

Про це повідомляє Bild із посиланням на секретний документ Бундесверу. Згідно з документом, загострення між НАТО і Росією може відбутися вже в лютому поточного року.

У цьому документі ("Секретна інформація — тільки для службового користування") німецьке міноборони детально викладає можливий "Шлях до конфлікту" між Росією і блоком НАТО. Дії РФ та країн Заходу описуються місяць за місяцем, а кульмінацією є розміщення сотень тисяч солдатів НАТО і неминучий початок війни влітку 2025 року.

Bild описує сценарій із документа, але з міркувань безпеки не оприлюднює всієї повноти інформації про чисельність і пересування військ Альянсу.

За даними джерела, сценарій Бундесверу "Оборона Альянсу 2025" стартує в лютому 2024 року. При цьому Росія запускає чергову хвилю мобілізації та мобілізує в армію додатково 200 тисяч осіб. Згодом Кремль починає весняний наступ в Україні, який до червня відкидає українські сили назад.

Все більш явна атака після прихованої агресії Росії на Захід починається в липні. Передбачаються кібератаки та інші форми гібридної війни, головним чином у країнах Балтії. Відбуваються зіткнення, які Росія використовує як привід для початку масштабних навчань на своїй території та в Білорусі.

Згідно зі сценарієм, загострення цієї ситуації, може статися в жовтні в разі перекидання Росією військ і ракет середньої дальності в Калінінград. З грудня 2024 року в районі "Сувалкського коридору" реалізовується штучно викликаний "прикордонний конфлікт" і "заворушення з численними жертвами".

Агресор вичікуватиме момент, коли США можуть залишитися без лідера протягом кількох тижнів після виборів, та за підтримки Білорусі повторює на території НАТО вторгнення 2014 року в Україну. У травні 2025 року Альянс ухвалює рішення про заходи стримування, у "день Х" НАТО перекидає на східний фланг 300 тисяч військових, зокрема 30 тисяч солдатів Бундесверу.

Згідно з даними документа, сценарій агресії закінчується через 30 днів після "дня Х". Чи буде Російська Федерація стримана НАТО, залишається в сценарії відкритим питанням.

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.01.2024 11:25