Фото: armyinform.com.ua

Терміни завершення війни в Україні: у НАТО зробили невтішний прогноз

Війна Російської Федерації проти України буде затяжною і, можливо, не закінчиться навіть у 2025 році.

Про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане, передає Digi24.

"Мій заклик — готуватися до довгої війни, вона триватиме. Це не відбудеться в 2024 році, можливо, навіть у 2025 році. Ми ніде не бачимо військової здатності здобути вирішальну перемогу тим чи іншим способом. Ми очікуємо затяжну війну з невеликими наступами, контрнаступами, із завоюванням і втратою територій. Українцям за нашої підтримки вдалося повернути 50% території, спочатку окупованої росіянами. Це не дрібниця", — сказав Джоане.

Посадовець зауважив, що НАТО необхідно, аби Україна вистояла, Республіка Молдова прийшла до Європи, а Грузія прийшла до євроатлантичної спільноти. Він також заявив, що "ні за яких обставин ми не зможемо змиритися з поверненням Росії до кордону з Румунією".

"Я закликаю не переходити на іншу сторону перебільшеного песимізму, тому що в України достатньо ресурсів, щоб продовжити цю війну і домогтися успіху. Ніякого ризику, як у сьогоднішній ситуації, немає, з російськими військовими ресурсами, з російським військовим виробництвом, з режимом роботи РФ", — додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що до березня окупанти, найімовірніше, спробують провести цілу низку наступів на фронті. Таким чином російське військове керівництво намагатиметься отримати у війні проти України якісь успіхи перед "переобранням" диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.01.2024 00:17