Фото: Pixabay

В Україні перерахували виплати для понад 650 тисяч працюючих пенсіонерів: коли очікувати на підвищення

В Україні з 1 квітня для пенсіонерів, які працюють, здійснюється автоматичний перерахунок пенсій за стаж, який вони набули в останні два роки праці. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Розмір збільшення пенсії визначається для кожного громадянина індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати, з якої обчислюється пенсія. Для проведення перерахунку нікуди не потрібно звертатися особисто, адже він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.

"Цьогоріч перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Це близько 6,2% від їх загальної кількості 10,51 мільйона пенсіонерів, станом на 1 січня 2024 року", — вказують у Мінсоцполітики.

Виплата підвищених пенсій відбудеться в червні 2024-го та врахує підвищення пенсій за квітень і травень. Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за І квартал. 

Нагадаємо, що в Україні можна подати заявку на оформлення пенсії, не виходячи з дому. Для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис та скан-копії документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.04.2024 12:57