Фото: zprz.city

Перевірка укриттів у Києві: влада повідомила перші результати

У Києві триває перевірка бомбосховищ. Вже оглянуто понад 1000 об'єктів.

Про це повідомив міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін.

Згідно з оприлюдненими даними результатів перевірки, з 1078 укриттів готові до використання 597 (або 55%), не готові 359 укриттів (або 33%), 122 об'єкти (або 11%) — не змогли відкрити.

За словами Камишіна, половина з перевірених спеціальною комісією укриттів Києва не готові до використання.

"Заслухав результати роботи комісії по ревізії укриттів Києва за 1-й день роботи. Станом на 8 ранку сьогодні перевірено 1078 об’єктів. З них половина не робочих — не готові до використання або комісія не змогла відкрити", — зазначив він.

Міністр додав, що  з недовірою сприйняв те, що половина бомбосховищ були відкриті і визнані готовими. 

"Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів були закритими. А коли ми їх таки відкривали, то вони виявлялись непридатними для використання. Та команда пояснила високий відсоток відкритих і готових за перший день тим, що більшість перевірених укриттів за перший день були в школах, дитсадках і лікарнях. А там ситуація трохи краща ніж загалом по місту", — пояснив Камишін.

перевірка укриттів у Києві

Фото: Telegram міністра стратегічної промисловості Олександра Камишіна

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію. Він заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Раніше з'явилась інформація, що станом на суботу, 3 червня, в Україні перевірили понад 4800 укриттів. Багато бомбосховищ виявилися непридатними до використання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2023 13:59