Футболісти олімпійської збірної України. Джерело: УАФ

Перша історична перемога: футбольна збірна України виграла в Марокко на Олімпіаді (відео)

У суботу, 27 липня, збірна України з футболу в межах Олімпіади-2024 у другому для себе поєдинку обіграла представника Африки — команду Марокко — з рахунком 2:1. Вирішальний гол "синьо-жовті" забили в меншості.

Якщо на старті змагань збірна України сенсаційно поступилася Іраку (1:2), то марокканці теж несподівано взяли гору над Аргентиною (2:1). У разі поразки українці достроково втрачали би шанси на вихід у плей-оф.

Українці відкрили рахунок у середині першого тайму. На 22 хвилині простріл Максима Брагару з флангу замкнув Дмитро Криськів. Марокко зрівняло рахунок у середині першого тайму. Володимир Салюк порушив правила у штрафному майданчику, за що його вилучили з поля, а форвард Суф'ян Рахімі реалізував 11-метровий удар. Україна вирвала перемогу на восьмій компенсованій хвилині: простріл із флангу від Олега Федора замкнув Ігор Краснопір — 2:1.

Перед завершальним туром Україна перебуває на третьому місці з трьома очками, як й у всіх інших команд квартету.

Турнірна таблиця. Джерело: соцмережі

Турнірна таблиця. Джерело: соцмережі

У третьому турі групового етапу олімпійського турніру у вівторок, 30 липня, Марокко зіграє з Іраком, а Україна — з Аргентиною. Підопічним Руслана Ротаня потрібно перемагати фаворитів нашої групи.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 26 липня, відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор. Вона стартувала о 20:30 за київським часом. Уперше в історії вона відбулася не на стадіоні, а на річці Сена, якою пройшли кораблі з командами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.07.2024 20:58