Фото: Вікіпедія

Перші українські пілоти завершили підготовку до навчання на F-16 у Британії: тепер вони поїдуть до Данії

Перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Великій Британії. Тепер вони навчатимуться керування винищувачами F-16 у Данії.

Про це повідомила прес-служба британського уряду.

Зазначається, що Британія у серпні розпочала базову підготовку з пілотування і навчання англійської мови.

Навчання завершили шість досвідчених льотчиків-українців, ще десять пілотів-стажерів залишаються в Британії для продовження базової льотної підготовки та освоєння авіаційної медицини і тренувань у центрифузі.

"Я пишаюся підтримкою, яку Королівські ВПС надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які будуть першою лінією оборони у захисті неба України", — сказав міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Окрім підготовки пілотів, десятки українських авіатехніків також вчать орієнтовану на інженерну справу англійську мову.

Пілоти, які проходять базову льотну підготовку, проводять практичні заняття на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури керування, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в Данії з підвищення рівня льотної майстерності.

"Зараз ми разом йдемо далі, гарантуючи, що в майбутньому Україна матиме сучасні військово-повітряні сили, сформовані на базі високоефективних винищувачів четвертого покоління F-16. У поєднанні з навчанням у провідних світових ВПС це значний крок вперед у порівнянні з нинішніми можливостями України радянських часів", — резюмував міністр оборони Великої Британії.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Повітряні сили показали в соцмережах відео, як українські пілоти роблять перші кроки з адаптації до винищувачів F-16 в Україні. Поки одні льотчики опановують їх за кордоном, їхні побратими у вільний від боїв час знайомляться з кабіною F-16 у віртуальній реальності. Пілоти виконують спільні місії над територією України у складі пари, ланки, ескадрильї, знаходячись при цьому у різних регіонах держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 09:23