Фото: Freepik

Перші вихідні літа: де якісно провести свій час у Києві (фото)

Нарешті в Києві вже настало таке довгоочікуване літо. Ще одна хороша новина — на носі вихідні, а це означає, що не варто засиджуватися вдома, тим паче, що столиця — надзвичайно багатогранна й багата на різноманітні ярмарки, виставки та фестивалі. 

Портал TrueUA зібрав низку цікавих заходів, які відбудуться в Києві вже наступними вихідними — 3 та 4 червня.

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням.

Фестиваль "Кобзарська Трійця"

Кобзарі, бандуристи й лірники з різних регіонів України зберуться на цьогорічному фестивалі "Кобзарська трійця" в Києві. Серед них — Тарас Компаніченко, Олександр Тріус, Лайош Молнар, Тарас Дороцький, Кость Черемський. Виконають історичні, козацькі та духовні пісні й думи, в яких втілено український дух, пам'ять і цінності нашого народу.

Крім виступів, запланований майстер-клас із виготовлення кобзарських інструментів. Заходи відбудуться на двох майданчиках: 3 червня — в Музеї Івана Гончара, а 4 червня — в Музеї народної архітектури та побуту України. 

Локація: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19), Національний музей народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька, 1).
Час: 3-4 червня, 11:00-19:00.
Вартість: 50-100 грн.


Фото: Музей Івана Гончара

Фотовиставка "Деокуповане дитинство: Ізюм"

У Музеї гетьманства 1 червня відкрили фотовиставку, яка має конкретну мету: проінформувати суспільство про умови життя дітей в деокупованих місцевостях та зібрати допомогу на переоблаштування бомбосховища в центр для розвитку дітей в Ізюмі. Усі представлені кадри на виставці — це робота волонтерів благодійного фонду Надії Вовк "Берегиня" під час гуманітарних місій.

"Можна звикнути до зруйнованих будівель, але не можливо бути байдужим до дитячих історій, кожна з яких про втрати, але і про надію. І саме очі дітей з надією звертаються до нас, дорослих, які можуть своїм внеском допомогти зробити хоч одне місце не лише безпечним, але й з дитячим маленьким присмаком радості", — кажуть організатори.

Локація: Музей гетьманства (вул. Спаська, 16B).
Час: 3-4 червня, 11:00-18:00.
Вартість: благодійний внесок.


Фото: Музей гетьманства

Виставка "ЦеГлина 2023"

Цими вихідними завершується виставка сучасної кераміки "ЦеГлина 2023". Це всеукраїнський художній проект, спрямований на розвиток і популяризацію професійної української кераміки. Він має на меті демонстрацію досягнень митців, презентацію їхньої творчості, а також спілкування з майстрами, теоретиками, галеристами, колекціонерами, дизайнерами та архітекторами.

У цьогорічному заході візьмуть участь 36 керамістів, які представили твори з глини, виконані протягом останніх чотирьох років. Серед учасників — Наталія Антипіна, Олена Бланк, Софія Вербицька, Марина Гандиш, Юрій Данилишин.

Локація: Артпростір "ЦеГлинаАрт" (вул. Набережно-Лугова, 2в).
Час: 3-4 червня, 12:00-19:00.
Вартість: безкоштовно.


Фото: ЦеГлинаАрт

Фестиваль "Коргія 2023"

До Міжнародного дня коргі в Києві організовують тематичний фестиваль. Він відбудеться 4 червня на території спортивно-розважального комплексу "Х-PARK". Організатори мають на меті створити свідоме ком’юніті любителів коргі та поширити знання з особливостей породи у догляді та вихованні. 

"Ми знаємо, що чим більше коргі, тим краще. Тому вирішили зробити такий безпрецедентний крок — встановити рекорд України з найбільшого скупчення коргі в одному місці. Запрошуємо Вас до участі й до того ж провести час весело та з користю серед однодумців на фестивалі "Коргія 2023", — пишуть на офіційній сторінці Х-PARK.

Локація: Х-PARK (Парк Муромець, Київ).
Час: 4 червня, 10:00-16:00.
Вартість: безкоштовно.


Фото: X-park

Стадіон культури

Це подія, на якій можна відвідувати лекції, бранчі, фешн-експозиції, насолоджуватися справжньою українською кухнею та музичними джемами, танцювати під DJ-сет та відчувати культуру у всіх можливих і неможливих її проявах. Все це відбувається в межах 13 000 квадратних метрів.

Гастроіндустрія, музика, мода, кіно, театр, фото, освітні заходи: лекції та дискусії й "дитинствокультура", себто освіта та розважальні заходи для молодшого покоління — все це поєднається вже 3-4 червня на Льодовому стадіоні.

Локація: Льодовий стадіон (вул. Академіка Глушкова, 9).
Час: 3-4 червня, 12:00-22:00.
Вартість: 250 грн.


Фото: Стадіон культури

Нагадаємо, ідеальне місце, куди можна поїхати у вихідні з Києва — музей просто неба "Пирогів". Він розташований лише 20 км від Києва. "Пирогів" є найбільшим музеєм просто неба в Європі й найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Загальна площа музею складає понад  131 гектар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2023 10:30