Фото: Міністерство оборони

Перший в Україні: у Львові відкрили центр рекрутингу до армії

У понеділок, 12 лютого, в Україні відкрили перший центр рекрутингу до Сил безпеки та оборони України. Він розпочав свою роботу у Львові.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Міноборони спільно з Львівською міською радою запустило у Львові сьогодні пілотний проект рекрутингу до української армії", — йдеться у повідомленні.

Так, починаючи з 12 лютого у центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.

Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні.

Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

"Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити. Рекрутинг — це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави", — розповіла під час презентації проекту заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Зазначається, що центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації громадянам.

Фото: Міноборони

Послуги, які надають у новоствореному центрі:

  • пропонують усі наявні вакансії у війську;
  • консультують;
  • проводять профорієнтаційні тести;
  • супроводжують кандидатів на шляху до призначення на обрану посаду в армії.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що мобілізація та рекрутинг є різними процесами, які не варто порівнювати. Рекрутинг — це коли особа самостійно бачить, що військовим потрібна та чи інша професія, після чого вступає до Збройних сил через рекрутингову компанію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 14:45