Фото: Handout by Khamenei.ir

Під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю": новий президент Ірану Пезешкіан склав присягу

У вівторок, 30 липня, під час засідання парламенту Масуд Пезешкіан склав присягу як новий президент Ірану.

Про це повідомляє Reuters.

Під час свої присяги Пезешкіан пообіцяв іранцям поліпшити зв'язки зі світом і послабити обмеження соціальних свобод всередині країни.

"Ми будемо прагнути до конструктивної та ефективної взаємодії зі світом, заснованої на гідності, мудрості і доцільності", — наголосив новий лідер Ірану.

Як зауважили у виданні, перемога Пезешкіан на виборах дає надію на покращення відносин рану із Заходом та можливості для розрядки його ядерного протистояння зі світовими державами. Проте, у своїй промові іранський лідер згадав про підтримку з боку США "ізраїльських злочинів в Газі".

"Ті, хто постачає зброю, яка вбиває дітей, не можуть навчати мусульман людяності", — сказав Пезешкіан під скандування "Смерть Америці" та "Смерть Ізраїлю".

На церемонії були присутні лідери ХАМАС та "Ісламського джихаду", а також високопоставлені представники підтримуваного Тегераном єменських хуситів і ліванської "Хезболли". Очкується, що Пезешкіан представить свій уряд протягом двох тижнів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Лідер палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був вбитий у своїй резиденції в Тегерані. ХАМАС обіцяє знайти та покарати винних. Його ліквідували після церемонії складання присяги Масуда Пезешкіана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.07.2024 09:25