Фото: ДТЕК

Підготовка до опалювального сезону: де ситуація найскладніша

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що планові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком. Найгірша ситуація із підготовкою до опалювального сезону у прикордонних з Росією областях, а також на прифронтових територіях.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Безумовно найскладніша ситуація там, де постійні обстріли. Це Херсон. Там постійні обстріли. Вони (армія РФ, — ред.) досить прицільно б'ють по наших бригадах, які виїздять робити там певні роботи. Це Харків. Це прифронтові території. Більш менш по Миколаєву ситуація, але Запоріжжя — кожен день приходить інформація про обстріли. Там складна ситуація. Плюс Чернігів і Сумська область — прикордоння. Оце найскладніші регіони", — сказав Герман Галущенко.

Водночас в інших регіонах планові ремонти йдуть за графіком. На початок зими Міненерго має намір вийти на заплановані потужності.

"У серпні та вересні цього року у нас буде ключове навантаження по ремонтах на теплову генерацію і відповідно ми плануємо ще один тепловий блок наступного тижня так само вивести з ремонтів, але ключове, що все йде за графіком. І ми плануємо вийти на початок зими тими потужностями, які ми плануємо", — сказав міністр.

Нагадаємо, до 2025 року в Україні може залишитися незмінною частина комунальних тарифів: на газ, гарячу воду та опалення. Однак після зняття мораторію підвищення все ж очікується — водночас, як запевняють у Національному банку України — воно буде плавним та поступовим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.08.2023 18:20