Фото: Володимир Зеленський. Джерело – mil.in.ua

Підготовка енергетики України до зими: Зеленський затвердив рішення РНБО

У вівторок, 17 жовтня, президент України Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО щодо забезпечення безпеки об'єктів критичної інфраструктури та енергетики України в умовах війни.

Відповідний указ з'явився на сайті Офісу президента України.

Йдеться про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 17 жовтня 2023 року "Про організацію захисту та забезпечення безпеки функціонування об'єктів критичної інфраструктури та енергетики України в умовах ведення воєнних дій".

Захист критичної інфраструктури: що пропонує РНБО

Згідно з пропозицією РНБО, Кабінету Міністрів України треба забезпечити в десятиденний термін виконання робіт і заходів щодо належного інженерного та фізичного захисту.

Це стосується протидронового захисту, систем оповіщення, укриттів для персоналу, розміщення запасних/дублювальних пунктів управління в захищених місцях.

Також РНБО рекомендує збільшити кількість і посилити обороноздатність вогневих груп зі складу Збройних сил України та Національної гвардії України, які здійснюють протиповітряне прикриття, охорону та оборону об'єктів критичної інфраструктури.

Раніше в "Укренерго" повідомляли, що недоброчесні медіа і Telegram-канали почали використовувати торішні відео і сюжети, стверджуючи, що в Україні запроваджуються графіки відключень. Це пряма брехня і російське ІПСО.

Нагадаємо, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький 10 жовтня розповідав, що в разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. Водночас він наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 22:50