Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Підозрюваний у підриві "Північного потоку", ймовірно, втік із Польщі до України

Український громадянин, якого в Німеччині підозрюють у причетності до підриву газопроводу "Північний потік", імовірно, виїхав із Польщі в Україну на початку липня.

Про це заявила речниця генерального прокурора Польщі Анна Адамяк в коментарі виданню Onet.

При цьому польська прокуратура підтвердила, що отримала від німецької сторони європейський ордер на арешт у цій справі. Однак польські служби не знайшли підозрюваного Володимира за місцем його ймовірного проживання.

"Чоловік перетнув польсько-український кордон на початку липня", — повідомила Анна Адамяк.

Вона додала, що Німеччина видала лише ордер на арешт чоловіка, який є дайвером, але його не було в базі розшукуваних осіб, якою користується Прикордонна служба, а це означає, що німецька сторона не вносила туди його дані. В результаті його не затримали польські прикордонники.

Раніше німецькі медіа повідомляли, що українець, якого Німеччина збиралась арештувати у Польщі за участь у підриві газопроводу "Північний потік", покинув польську територію, оскільки, ймовірно, його попередили про арешт.

У середу декілька німецьких ЗМІ, зокрема, ARD, Süddeutsche Zeitung і Die Zeit, повідомили, що ще на початку червня генеральний прокурор Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підриві — українського інструктора з дайвінгу Володимира.

Федеральна прокуратура Німеччини відмовилася коментувати журналістські повідомлення щодо видачі ордера на арешт громадянина України у зв’язку з підривом "Північного потоку".

Нагадаємо, що в лютому цього року прокуратура Швеції припинила слідство у справі про диверсію на газопроводі "Північний потік", що сталася у вересні 2022 року, через відсутність юрисдикції шведського суду у справі. Про намір закрити розслідування підриву російського газопроводу раніше повідомляли німецькі ЗМІ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.08.2024 14:17