Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Фото: "Суспільне Львів"

Підозрюваному у вбивстві Фаріон дали охорону: адвокат назвав причину

Підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон 18-річному В’ячеславу Зінченку надали охорону. Таке рішення було ухвалено через погрози у його бік.

Про це повідомив адвокат підозрюваного Ігор Сулима в інтерв'ю "Українським Новинам".

За його словами, хлопець отримав охорону через погрози доньки Фаріон Софії Семчишин, які вона озвучила у залі суду.

"Йому вже дали охорону. Ми звернулися і йому надали", — сказав захисник.

Він також наголосив, що за погрози Софії Семчишин може загрожувати і кримінальна відповідальність.

"За погрози вбивством і розправою можна притягнути до відповідальності. Нехай при мені це скаже. Проти неї буде порушено карну справу. Якщо є відеозапис з погрозами, то я витребую його", — сказав адвокат.

Водночас, за словами Сулими, він не виключає того, що його клієнт міг вбити Ірину Фаріон. Отож, якщо це підтвердиться, то він буде сидіти, але якщо не винен, то його захисник пообіцяв добитися виправдувального вироку.

"Час покаже. Я не виключаю, що він це зробив, але я сумніваюсь в цьому. Якщо він винен — буде сидіти. Якщо не винен — я добʼюся його виправдання. Але мають бути беззаперечні докази вини. Може такі докази є у слідства, але їх нам ще не відправили", — наголосив адвокат.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 26 липня, хлопцю, який підозрюється у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, обрали запобіжний захід. Він два місяці перебуватиме під вартою без права внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.07.2024 14:52