Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Фото: "Суспільне Львів"

Підозрюваному у вбивстві Фаріон продовжили запобіжний захід: названо терміни

У четвер, 19 вересня, Галицький суд міста Львова продовжив запобіжний захід підозрюваному у вбивстві професорки та мовознавиці Львівської політехніки Ірини Фаріон В’ячеславу Зінченку. Він перебуватиме під вартою ще 60 діб.

Про це пише "Суспільне". 

"Суд вирішив залишити запобіжний захід для В’ячеслава Зінченка без змін — це тримання під вартою без застави терміном на 60 діб", — йдеться у повідомленні. 

Підозрюваного триматимуть під вартою до 17 листопада 2024 року включно, без можливості внесення заставиАдвокат Зінченка Ігор Сулима повідомив, що сторона захисту буде подавати апеляцію на рішення суду.

Також суддя задовольнив клопотання прокурорів та продовжив строк досудового розслідування до 26 січня 2025 року. Адвокати Зінченка вважають це затягуванням слідства. 

Варто зазначити, що перед початком судового засідання донька Ірини Фаріон Софія Особа заявила, що вірить у справедливість суду і буде вимагати для підозрюваного довічного ув’язнення. 

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

На початку серпня неподалік Львова в лісі знайшли будинок, яким міг користуватися підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Слідчий суддя Галицького районного суду Львова заарештував речі, вилучені поліцією з нього. Повідомлялося, що на майно, яке вилучено 14 серпня під час обшуків у справі про вбивство Ірини Фаріон, Галицький районний суд Львова наклав арешт. Серед речей — пістолет ФОРТ 12-Р і набої. Поки що невідомо, чия це зброя та чи ставала вона знаряддям злочину.

Нагадаємо, 8 вересня донька вбитої у Львові професорки та мовознавиці Львівської політехніки Ірини Фаріон Софія Особа розповіла, що останній рік життя для її матері був складним, адже вона постійно отримувала погрози від невідомих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.09.2024 16:05