Олексій Костусєв. Джерело: grad.ua

Підозрюється у розкраданні аеропорту: колишнього мера Одеси Костусєва оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього мера Одеси Олексія Костусєва. Його підозрюють у причетності до заволодіння майном комунального аеропорту "Одеса".

Про це повідомила прес-служба НАБУ. Зазначається, що Костусєва розшукують за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених статтями "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" і "Службове підроблення" Кримінального кодексу України.

Скріншот зі сайту НАБУ

Скріншот зі сайту НАБУ

Нещодавно правоохоронці оголосили про підозру колишньому меру Одеси Олексію Костусєву, його колишнім заступникам бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також директору ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" Олексію Кочанову.

За даними слідства, 2011 року вони зареєстрували спеціальну фірму для того, аби приватизували майновий комплекс аеропорту вартістю 118 мільйонів гривень.

Через діяльність підозрюваних Одеса втратила контроль над аеропортом і не отримувала прибутку від його діяльності. Тоді місцевий бюджет зазнав збитків на суму понад 2,5 мільярда гривень.

Варто зазначити, що народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко є сином Олексія Костусєва. Щоправда, після розлучення батьків із трирічного віку він не підтримує з ним стосунки, а Костусєв, за словами нардепа, не брав жодної участі в його вихованні.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України розслідує справу проти заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова. Наразі деталі не розголошуються, адже "відомості досудового розслідування дозволяється розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.10.2023 16:06