Фото: Нацполіція

Підпалив авто бійця ЗСУ на замовлення російських спецслужб: на Вінниччині затримали іноземця

На Вінниччині правоохоронці затримали іноземця, який на замовлення спецслужба країни-агресорки підпалив автівку військовослужбовця Збройних сил України.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Як розповіли поліцейські, у липні до поліції надійшло повідомлення, що біля Немирівського шосе горить автомобіль Mitsubishi Pajero Sport. Пошкоджене авто належить військовослужбовцю, який залишив свій позашляховик біля станції технічного обслуговування для ремонту двигуна.

Згодом слідство встановило, що до злочину причетний 31-річний іноземець, який у пошуках "легкого" заробітку почав співпрацю зі спецслужбами Росії та на їхнє замовлення готував підпали автівок військових. За підпал автомобілів українських військовослужбовців порушнику обіцяли заплатити 1000 доларів США.

"Вибір особи "палія" російських спецслужб зупинився на іноземцеві, аби зловмисник, у разі можливого викриття, зміг негайно та безперешкодно покинути межі України", — наголосили правоохоронці.

До того ж, за словами поліцейських, зловмисник фіксував свої протиправні дії на відео, як доказ про виконане "замовлення". Надалі на основі цих відео російська пропаганда створювала ІПСО про те, що нібито українці нищать транспортні засоби, які нібито належать працівникам ТЦК та СП, аби дискредитувати проведення мобілізації.

"За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі слідчого відділу УСБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — додали правоохоронці.

Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Нагадаємо, 2 серпня у Харкові правоохоронці затримали двох чоловіків, які, ймовірно причетні до підпалу автівки військовослужбовця Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.08.2024 20:45