Фото: Facebook Oleg Nikolenko

Підрив А-50 у Білорусі: МЗС різко відреагувало на звинувачення Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну у підриві літака А-50 на аеродромі "Мачулищі", адже хоче виправдати підтримку Росії. Відтак, всі його заяви є інсинуаціями.

Про це заявив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

"Категорично відкидаємо інсинуації Олександра Лукашенка про нібито причетність української сторони до подій на аеродромі "Мачулищі". Очевидно, що це чергова спроба створити штучну загрозу з боку України заради виправдання своєї підтримки агресії Росії", — наголосив він.

Спікер МЗС зауважив, що загрозу треба шукати не в Україні, яка бореться за свою свободу. Вона лежить у Росії, яка намагається ще більше втягнути Білорусь у війну та повністю позбавити її суверенітету.

"Олександр Лукашенко також дозволив собі грубий персональний випад на адресу президента України (Володимира Зеленського - ред.). Цей акт безсилля залишимо без відповіді", — додав речник МЗС.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на білоруському аеродромі "Мачулищі" пролунали два вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджень зазнав російський літак ДРЛВ А-50, його атакували двома дронами з території Білорусі. Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав пошкодження російського розвідувального літака А-50 на білоруському аеродромі "Мачулищі" є доброю новиною для України. Саме цей літак проводить радіолокаційну розвідку та допомагає окупантам вести бойові дії.

7 березня білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив у вибухах на білоруському аеродромі "Мачулищі" СБУ та ЦРУ.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення Олександра Лукашенка щодо нібито причетності "українського терориста" до удару по російському літаку А-50. Радник заявив, що "потрібно визначитися з дефініціями" і нагадав, що відповідальність за інцидент взяли на себе білоруські партизани.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2023 18:12