Фото: соцмережі

Підрив Каховської ГЕС: міністр назвав суму збитків від злочинних дій окупантів

Шкода довкіллю внаслідок руйнування Каховської гідроелектростанції російськими окупантами перевищила 146 мільярдів гривень. Внаслідок ворожої диверсії затопило ліси, загинули рідкісні тварини, а сотні тисяч українців втратили доступ до питної води.

Про це в ефірі телеканалу "Ми — Україна" розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець. За словами посадовця, Україна отримала 600 квадратних кілометрів території, які були вражені високою водою. 

"50% лісу точно не виживе. Тисячі тонн відходів руйнації просто змило в Чорне море. Ми втратили ендемічні види тварин — ті види тварин, які зустрічаються в єдиному місці на Землі", — сказав він.

Руслан Стрілець зазначив, що екологи з усього світу розуміють, що це надзвичайно катастрофічна історія — це так чи інакше буде позначатися на екосистемі. 

"Якщо говорити про людей, то 880 тисяч українців потенційно втратили доступ до питної води. Взагалі руйнування дамби Каховської ГЕС це втрата за два дні 14 кубічних кілометрів води", — додав міністр захисту довкілля та природних ресурсів.

Нагадаємо, 6 червня минув рік від того часу, як російські загарбники підірвали Каховську гідроелектростанцію. Таким чином росіяни знищили Каховське водосховище, чим створили масштабну екологічну катастрофу, а десятки тисяч людей опинилися під загрозою смерті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 14:16