Фото: Вікіпедія

Підтоплення метро у Києві: прокуратура розслідує службову недбалість

У п'ятницю, 8 грудня, правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

"У зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки", — йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

"Також у межах слідства буде надано правову оцінку діям посадових осіб КП "Київський метрополітен" і підрядних організацій, які будували перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" в заплаві річки Либідь", — додали в прес-службі.

За попередніми даними, затоплення метрополітену виникло у зв'язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах.

Нагадаємо, 8 грудня рух поїздів між станціями Київського метрополітену "Теремки" і "Деміївська" зупинили. Спершу передбачалося, що рух потягів припинять від 9 грудня. Проте за кілька годин КМДА повідомила, що рух уже зупинили з міркувань безпеки через технічний стан тунелів. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.12.2023 19:29