Фото: соцмережа X Білла Блеїра

Підтримка України та посилення НАТО: про що говорили Столтенберг та міністр оборони Канади

Головною темою розмови між генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та міністром оборони Канади Біллом Блеїром стала підтримка України та зміцнення східного флангу Альянсу.

Відповідний пост опублікував Блеїр у соціальній мережі X (Twitter).

"Я говорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом про нашу підтримку України та наші плани щодо посилення присутності Канади на східному фланзі Альянсу. Наша прихильність Альянсу непохитна — і ми продовжуватимемо вносити в нього свій внесок", — йдеться у повідомленні міністра оборони Канади.

Нагадаємо, глава Пентагона Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати Америки надалі зможуть одночасно надавати оборонну допомогу Україні та Ізраїлю. Вашингтон не відмовиться від своїх зобов'язань перед Києвом та Тель-Авівом.

Раніше повідомлялось, що президент США Джо Байден опублікує свій запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю наступного тижня.

Своєю чергою генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що у ході засідання Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони обговорювались питання довготермінової взаємосумісності, боротьби з корупцією та підготовки до другої зими в умовах війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 07:55