Фото ілюстративне. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Піхотні групи окупантів зайшли до Вовчанська, — речник Міноборони

Російська піхота зайшла до міста Вовчанськ Харківської області. Ворожі підрозділи намагаються закріпитися у північній частині населеного пункту.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

"Якщо говорити про ситуацію, яка у Вовчанську, то ворог намагається закріпитися на північній частині міста, невеличкими піхотними групами намагається зайти. Наше завдання — знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил та закріпитися", — йдеться у заяві представника Міноборони.

Лазуткін наголосив, що українські військові завдяки застосуванню FPV-дронів та артилерії ефективно б'ють по окупантах. Це, зокрема, вдається робити у той час, коли ворог за допомогою техніки підвозить піхоту.

"Підтягнуто резерви. Дійсно дуже такі ефективні боєздатні підрозділи зараз біля Вовчанська і тримають цей напрямок. Але так, деякі піхотні групи в місто дійсно зайшли", — резюмував Дмитро Лазуткін.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Харківському напрямку противник активних дій з початку доби не проводив, намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування. Українськими підрозділами за допомогою засобів розвідки здійснюється виявлення окремих груп противника, місця розгортання його артилерійських засобів та завдається вогневе ураження з метою недопущення накопичення ворогом сил і засобів в північній частині міста Вовчанськ. Крім того, наші підрозділи продовжують проведення прочісування міської забудови, під вогневим контролем української артилерії та безпілотних систем місця зосередження живої сили й техніки російських окупантів та можливі місця обладнання ворожих позицій.

Загалом, як зазначає Генштаб, з початку наступальних дій ворога на Харківському напрямку з 10 травня втрати у живій силі російських окупантів становлять 615 вбитими та пораненими, знищено або пошкоджено 98 одиниць озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області, зважаючи на все, за останні 24 години сповільнився, а характер російської наступальної активності в цьому районі відповідає попереднім оцінкам, згідно з якими російські сили віддають пріоритет створенню "буферної зони" на території Харківської області шляхом глибшого проникнення на територію цього регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 13:25