Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

План перемоги Зеленського містить п'ять пунктів та не передбачає жодних поступок Росії, — ЗМІ

План перемоги України є мостом до дипломатичного завершення повномасштабної війни та складається з п'яти пунктів. Він містить конкретні цифри, а також обсяги військової допомоги.

Про це повідомляє ABC News.

Президент України Володимир Зеленський відмовився надати подробиці свого плану до його подання лідеру США Джозефу Байдену цього тижня, але він ясно дав зрозуміти, що документ спрямований на зміцнення України з метою змусити президента Росії Володимира Путіна вести переговори на справедливих умовах. Зеленський підкреслив, що не вірить, що Путін зараз готовий до реальних переговорів.

"Йдеться не про переговори з Росією. Це міст до дипломатичного виходу, до припинення війни. Лише у сильній позиції ми можемо підштовхнути Путіна до припинення війни дипломатичним шляхом", — сказав Зеленський.

Джерело, близьке до Зеленського, повідомило ABC News, що план складається з п'яти пунктів, і що його ядро ​​містить конкретні цифри та обсяги військової допомоги Україні, а також певні дипломатичні та політичні кроки. План не містить жодних запропонованих поступок Росії, сказало джерело, але спрямований на те, щоб змусити Кремль припинити війну.

Зеленський заявив, що план "терміновий", спрямований на якнайшвидше припинення війни, а не на її продовження "на рік, два чи три роки".

Раніше The Times оприлюднили чотири пункти плану перемоги президента України Володимира Зеленського. Він передбачає отримання гарантій безпеки, сучасної зброї та фінансової допомоги для нашої країни.

Також з'явилась інформація, що продовження операції української армії в Курській області та отримання сучасних озброєнь від країн Заходу є частиною плану перемоги президента Володимира Зеленського, з яким він ознайомить лідера США Джо Байдена.

Цікаво, що прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков 23 вересня заявив, що Кремль вивчить план перемоги України, коли відповідна інформація з'явиться на офіційних джерелах. Наразі у мережі публікують масу неправдивих повідомлень.

Водночас, як переконують аналітики американського Інституту вивчення війни, Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення Української держави.

Нагадаємо, лідер України Володимир Зеленський переконаний, що війна з Російською Федерацією "ближча до завершення", ніж багато хто вважає. Президент закликав союзників зміцнити українське військо.

Як зазначає The Times, візит українського лідера Володимира Зеленського до США є не лише "можливістю попрощатися" з президентом країни Джо Байденом, який залишає посаду, а й "дипломатією на краю прірви" та останньою надією на те, що американці дозволять використовувати західні ракети для ударів вглиб Російської Федерації та примусити її таким чином шляхом переговорів до миру.

Своєю чергою очільник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що запрошення України в НАТО з чітким баченням кроків присутнє у плані перемоги президента Володимира Зеленського. Це повинно забезпечити справедливий та тривалий мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 14:58