Планував теракт на Курахівській ТЕС: колишнього правоохоронця звинувачують у держзраді

Поліцейські завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця, який обійняв посаду в окупаційній міліції Маріуполя та готував диверсію на Курахівській ТЕС.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що зловмисник після окупації Маріуполя перейшов на бік рашистів. Він проводив фільтраційні заходи на одному з блок-постів, шукав патріотично налаштованих громадян, українських правоохоронців та військових, які залишилися під окупацією.

Наприкінці 2022 року працівники ДБР встановили, що екс-правоохоронець та його спільник готують диверсію на Курахівській ТЕС. Зазначається, що чоловік завчасно приховав вибухові пристрої, боєприпаси та засоби ініціювання вибуху у спеціально облаштованому схроні недалеко від ТЕС. За планом, здійснити вибух на "об’єкті" повинен був спільник колишнього правоохоронця.

"Екс-правоохоронець обвинувачується у державній зраді та у приготуванні диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі", — йдеться у повідомленні.

ДБР теракт на Курахівській ТЕС

Фото: ДБР

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у державній зраді одному з керівників 501 Окремого батальйону морських піхотинців Збройних сил України, через якого 277 військових цього батальйону опинилися у полоні. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 09:18