Фото: скріншот із відео

Побиття першокурсників в училищі на Львівщині: заклад відрахував студентів-забіяк

Після дивної "посвяти" першокурсників, яких побили в гуртожитку одного з училищ на Львівщині, з навчального закладу відрахували ініціаторів жорстокого дійства.

Про це повідомив Департамент освіти й науки Львівської ОВА.

У відомстві заявили, що старшокурсники, які вчинили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу.

"Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку", — йдеться в повідомленні.

Там також нагадали, що згідно зі ст. №55. Закону про освіту — "Права та обов’язки батьків здобувачів освіти" батьки зобов’язані "виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля".

Після інциденту посадовці Львівської ОВА додатково запроваджують низку заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах.

Побиття першокурсників в училищі на Львівщині: що відомо

У гуртожитку одного з училищ у Львівській області старшокурсники побили студентів-новачків. Старші хлопці у боксерській рукавичці по черзі били молодших у груди та обличчя. Йдеться про гуртожиток Червоненського вищого професійного училища.

Правоохоронні відреагували на інцидент після того, як відео потрапило в соцмережі. Внаслідок чого було відкрито провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Згодом стало відомо, що оприлюднене відео старе, а сама подія сталась ще у жовтні в гуртожитку професійного училища, розташованого в одному з сіл району.

Директорка навчального закладу Тетяна Салабай у коментарі виданню сказала, що не може зрозуміти такої жорстокості дітей. Вона додала, що після того, як побачила відео, повідомила в поліцію.

Червоненське ВПУ розташоване у селі Червоне за шість кілометрів від Золочева. В училищі навчають за кількома напрямками: перукар, кравець, тракторист, слюсар електрогазозварник, водій, пекар-кондитер.

Нагадаємо, у Львівській області суд визнав винною 52-річну вчительку у булінгу. Вона побилася з учнем в приміщенні школи. За даними слідства, 52-річна вчителька англійської мови Миколаївського школи №2 систематично вчиняла булінг та застосовувала насилля щодо учнів 7-а класу. Зокрема, у шкільному коридорі вона "навалилась на учня та, застосовуючи силу, відбирала у нього м’яч".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.12.2023 14:56